Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», για την εκδικητική απόλυση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε στις 26/07/2019    

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου συμπαραστέκεται, στηρίζει και είναι αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εκτυπωτική «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», που ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Ιούλη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, εργολαβικού που είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής και προέδρου του Ε.Κ. Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής.

Απόλυση που ήρθε παρά τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας για το αντίθετο, αλλά και την μέχρι τώρα πρακτική της εταιρείας όσον αφορά στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου που δουλεύει στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου» έγινε στόχος της εργοδοσίας για την συνδικαλιστική του ιδιότητα και δράση καθώς ήταν πρωτοπόρος εργάτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων της επιχείρησης.

Επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να βάλουν τέλος στην πρωτοπόρα δράση του συναδέλφου στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Στο γεγονός πως οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει έναν υψηλό βαθμό οργάνωσης ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, ότι έχουν μάθει να συζητούν και να αποφασίζουν συλλογικά, να παλεύουν για το δίκιο τους.

Απαιτούμε τώρα από την εργοδοσία, την «Αφοί Βλάχου» να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου μας και καλούμε τα Σωματεία του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με ανάλογες αποφάσεις.